Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Nja, jag vet inte...

Nja, jag vet inte om jag skulle kunna se något direkt positivt med att ha haft en uppväxt som min (mor m. scizoaffektivt syndrom). Fick jag backa bandet och ändra, så skulle jag så mycket hellre ha levt lyckligt ovetande om psykiska sjukdomar...
Hur jag växte upp har påverkat så mycket i mitt liv, i negativ riktning. Jag har sökt mig bort och flytt, trott mig vara starkare än jag var, och faktiskt råkat ganska illa ut på vägen. Just eftersom jag trodde att jag klarade ALLT på grund av hur jag haft det. Det var ju såklart inte så. NU är mitt liv okej, men det har tagit lång tid hit, och det har varit helt och hållet på egen hand.
Så det jag lärt mig.. Tja, det är väl att man inte kan förvänta sig hjälpa av någon alls, man MÅSTE klara sig SJÄLV. Ingen hjälp kommer. Skulle väl iofs även påstå att jag är bra på att se när folk försöker manipulera och ljuga, vilket iofs kan vara användbart. Är även grymt duktig på att "se" vilka som har psykiska problem, även folk man inte alls känner. (Det är väl iofs inte så användbart..)
Så nja. De erfarenheter jag fått på grund av min mor skule jag gladeligen byta bort vilken sekund som helst! (Idag har vi dock en ganska ok relation. Inte sådär "nära" men fullt acceptabel.)
Dotter 27år

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]