Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

tjena!

Hur mår din mamma dåligt?
Är hon shizofren eller paranoid?
Terroriserar hon dig och djävlas med dig?
Är hon ledsen och deprimerad och bara vill dö typ?

Jag vet ju inte hur hon mår dåligt så jag vet inte riktigt hur jag ska svara. Kan berätta hur jag gjorde med min morsa när hon va som djävligtast (och mådde fruktansvärt dåligt).

Jo min mor mådde skit, deprimerad såklart, madodepressiv och shizofren. Hon anglagade mig för en massa skit och var allmänt djävlig! Hon förstörde mycket för mig, jag vart deppad som fan av o bara se henne. Jag vart lessen såklart, men oxå DJÄVLIGT förbannad! Jag pallade inte med hennes skit så de vart mycket bråk och några enstaka slagsmål faktiskt. (skäms lite) men vadå, jag visste tillslut inte vad jag skulle ta mig till, och jag var mindre än vad jag är nu. STÅ PÅ DIG!
Det är aldrig ditt fel att hon mår dåligt! Det är inte ditt ansvar för att hon är sjuk! Du ska inte känna att det bara är din uppgift att få henne att må bättre!

Sen så fattade jag vad jag borde göra! Hör av dig till Sjukhuset/ Psykiatriska kliniken nära dig. Fick stöd av andra nära och kära med. Be om en träff för att prata om hur du upplvere din morsa och dina hemmförhållanden, berätta vad det än är.. Sitt inte och vänta på att det ska bli värre, det är lätt att man tänker "Ja, men ja står ju iaf ut med att ha det såhär ett tag ,det blir nog bättre snart." det gjorde jag. Jag trodde det skulle ge med sig, men de gjorde det inte. Idag börjar min mamma bli sig själv igen, hon börjar få tillbaka sin gamla humor o blir sakta sig själv igen!

Även om din mamma inte är riktigt djupt eller brutalt ner i skiten (vet ju inte hur illa det är för din mor) så betyder det inte att du/hon inte ska kunna få hjälp!

Allas bekymmer är lika mycket värda hur stora eller små de än må vara!

Jag vet hur det känns Jag tänker på dig.

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]