Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Hej

Min mamma blev sjuk när jag var i din ålder. Nu är jag 24 och jag har haft samma funderingar om man själv kan ärva hennes sjukdom? Men när jag har varit hos läkare och frågat så har dom sagt att det inte går att ärva det. Men jag är inte så säker på att det är sanningen. Jag själv är depressiv men inge manisk. Jag äter medicin emot det och kommer få göra det i hela mitt liv som det verkar. Men hellre det än att gå runt och vilja ta mitt liv.

När jag blev sjuk fattade jag inte det riktigt själv, jag tyckte inte jag betedde mig nå annorlunda. Utan det var min kille som på pekade att jag var elak och gjorde konstiga saker och började bete mig annorlund och blev mer lik min mamma. Så om du är orolig så kan du ju be dina vänner eller om du har något förhållande och om du verkligen litar på dessa, så kan du ju berätta för dem att din mamma är manodepressiv och hur det fungerar, så om dom märker att du beter dig annorlunda än vad du brukar, att dom berättar det för dig när det är så och kanske dagen efter med att du var så konstig i går.

Men jag tror inte det är så jätte vanligt att barn till psykiskt sjuka blir lika själva. Men annars kan du ju alltid höra med en läkare.
Marie

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]