Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Skaffa kunskap och ta hjälp

Det beror på vilken sorts psykos hon har. Fråga henne om du får ringa till hennes kontaktperson eller om du ringer till psykiatrins rådgivning. Vissa psykoser varar hela livet, inte som psykoser utan de återkommer, andra upphör. För att få reda på vad som gäller just din mamma så vet nog de på sjukhuset bäst. Om din mamma är frisk nu så berätta att du är orolig och vill prata med hennes kontaktperson för att få veta mer.

Nej, du är inte dum i huvudet men jag tror att du skulle behöva prata med någon. Kommunen brukar ha tonårsgrupper för barn med föräldrar som dricker. Kolla kommunens hemsida eller prata med kurator eller annan som du tror kan hjälpa dig. Dessa grupper brukar vara bra. Din pappa kanske går på AA möten eller annat och du kan få följa med dit för att lära dig mer. Det är bra att vara försiktig med alkoholen men det ska inte skrämma en, speciellt inte om man inte dricker själv.

Nej, jag tror inte att din pojkvän kommer att göra slut. Var ärlig! Berätta om dina erfarenheter, du kan ju inte rå för vad du varit med om tidigare. Berätta hur du känner inför alkohol så tror jag absolut att han förstår.

Var öppen med dina erfarenheter och känslor. Skaffa information så att du inte behöver vara rädd. Drick inte själv, ju senare debut desto bättre och du lider inte av att aldrig börja! Prata med dina föräldrar och andra runt omkring som kanske vet mer.

Lycka till!

 

Socionom inom psykiatrin

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]