Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Hej Katja

Tack för att du svarade.

Jag är i den sitsen idag att jag precis valt bort min mor. Hon har varit totalt förlorad sedan i våras i en ordentlig psykos/sämre skov av schizofrenin. Jag och min sambo har haft det ordentligt tufft. Vi bor nära och hon har stormat oss med samtal och besök (30-50 samtal per dag + besök) där hon pratat av sig om den korrupta världen och om saker hon fått för sig.

När jag inte orkade längre och låste dörren samt drog ur telefonen blev det värre. Hon anklade min sambo för att han misshandlade mig, att han hotade mig med vapen (han är jägare) mm, hon fick tom för sig att min sambo var i förbindelse med satan och hon fick för sig att hon skulle rädda mig, och detta spred hon ut överallt där jag bor. Hon ställde till med en hel del med, stal post av oss, hotade min sambo mm.

Då hon är så pass sjuk och verkligen tror på det hon hör i sitt huvud och får för sig blir hon farlig oxå, så vi har fått trippat på tå sedan i våras och andats ut när hon varit inlagd enligt LPT.

Vi är på väg att flytta längre ifrån nu. Min sambo vill aldrig behöva uppleva något liknanade. Jag har börjat tänka framåt och inser att det enda rätta är att klippa kontakten med min mor helt. Jag vill ha ett eget liv i lugn och ro.
Kram Beprövad

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]