Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

BRYTA OM

Jo, du har absolut rätt till ett eget liv, rätt till att vara lycklig och må bra. Du låter stark, du vågar drömma, du vet allt det här egentligen, eller hur?

Ni verkar vara en familj i kaos just nu, och då kan det vara smart att gå tillbaka i tiden och tänka på vilka budskap som dina föräldrar har förmedlat till dig tidigare. Eller fundera själv hur det skulle vara, att vara förälder åt dig. Visst skulle du vilja att din son eller dotter gjorde det bästa av sitt eget liv, och verkligen tog emot gåvan som du hade gett ditt barn - det vill säga livet. Dina föräldrar kanske inte tycker det nu, de kanske aldrig kommer ha förmågan att tycka det - men det finaste, mest kärleksfulla som du kan göra mot dem är att värna om dig själv. Tro mig. Man ska inte skita i andra, men å andra sidan kan man aldrig hjälpa någon annan om man själv mår dåligt. Så hänsyn mot andra är att lyssna på sig själv. Jag lovar.
Flytta långt bort, res utomlands, lär dig språk och var rädd om dig själv. Akta dig för energitjuvar, bygg ett eget liv och var stolt över den du är. Då kommer du också kunna vända din tuffa uppväxt till en inre styrka. Jag tror på dig. Det finns tillfällen då man behöver bryta med sin familj, men det betyder inte automatiskt att man blir ensam, för vi är många som gjort det - vi kan finnas för varandra. Lycka till.
Minna

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]