Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Tankar

Jag tänkte berätta om mitt liv och hur det har varit med min mamma som varit psykiskt sjuk i perioder.
Min mamma hade psykiska problem redan innan jag föddes. Detta fick hon p.g.a att hon hade det väldigt tufft hemma. Hon blev bl.a slagen av sin far, det var förbjudet med alkohol och dans. Mina morfärldrar var överhuvudtaget väldigt stränga och det var även starkt religiösa. När min mamma var i 20-årsåldern vart hon drabbad av en psykos. Hon fick tabletter, men dem tog mina morföräldrar av henne.

De ansåg att det var fel att medicinera. Att problemet låg i att hon behövde ha ett jobb eller något sådant. Då jag föddes hamnade min mamma i en förlossningspsykos. Sedan har hon haft psykoser med jämna mellanrum. Även depressioner. Hon har blivit behandlad med elchocksbehandling, nu senast 2001. Detta p.g.a att de(läkarna) ansåg att det var det enda sättet att få henne tillbaka till livet då hon befann sig i en djup psykos.

Idag har hon inte haft en psykos sen de bytte medicin. Vilket känns otroligt bra. Det är mycket jag fått uppleva iom min mammas sjukdom, men jag har även lärt mig otroligt mycket om livet och hur människor fungerar.

Ja, det var lite jag hade att skriva. Finns det någon som också haft en anhörig med psykosproblematik så får man gärna skriva och dela med sig av de upplevelserna.
Mvh jag

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]