Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Vad krävs?

Vad krävs för att lägga in någon på psyket? Det börjar bli väldigt jobbigt hemma nu och pappa säger att "de lägger inte in henne om det inte händer något väldigt allvarligt".

Som... vad? Idag tog hon tydligen vin i hemlighet (det har hon inte gjort förr, hon dricker på helgen till maten men klarar inte av det i samband med sina mediciner) och blev tokig. Hon gick ut med hunden och kom in och skrek och skrattade att "Haha, hunden bet en flicka! Men ungarna får väl skylla sig själva, hunden vill ju inte bli klappad jämt!" Sen började hon skrika och gick in på toaletten, kom ut därifrån med läppstift målat i hela ansiktet och sa till mig att "jaha, det är väl så här jag ska se ut då jag far till psyket" och skrattade gjorde hon också.

Och tydligen har hon slängt sönder telefonen också, hon har skrikit hela kvällen och min lillebror började störtgråta och sa att han inte vill bo med henne längre. Jag vet inte hur länge min pappa och jag klarar av att ha det så här heller.

Hon ska tydligen göra ett besök på psyket snart (om hon inte redan gjort det). Kan jag följa med och be att de lägger in henne? Tror de inte på anhöriga eller? Hon kanske inte verkar så sjuk utåt men det är ju ingen förutom oss (och grannarna förmodligen) som vet hur det är hemma. Och det är ju VI som lever med henne varje dag!!!

Och min lillebror skriker kärring åt henne, då mår hon så klart ännu sämre och det blir värre för var dag. Dessutom har hon gått ner i vikt p ga stressen/ångesten /deprissionen och är smal som en sticka. Jag orkar snart inte längre.
I

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]