Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Vad du kan göra...

är att själv säga till dig själv hur du vill ha det med alkohol. Om du inte vill ha med det att göra stärks du i din röst när du ser din far i ögonen och säger att du förstår om han är orolig, det är hans plikt som far, men att du inte kan göra nåt åt det att han inte litar på dig men att du vill ha lugn o ro och att du vet vilka konsekvenser alkoholen ger.

Du kan ju oxå söka upp Al-anon, Ala-Teen, ACOA som är ett bra ställe där du kan höra om andras erfarenheter och det lär man sig att stärka sin egen själkänsla.

Hade jag fått till mig denna hjälpen när jag var yngre hade kanske jag vunnit mycket på det men det finns alltid hopp och jag har fått många bra nya vänner genom Al-anon. Det är anhöriga till alkoholister som träffas och delar sina erfarenheter, sin styrka o sitt hopp med varandra för att lösa sina gemensamma problem. Vi anser att alkoholism är en familjesjukdom och att en förändrad inställning kan underlätta tillfrisknandet.

Al-anon har endast ett syfte: att hjälpa anhöriga till alkoholistrer. Det gör vi genom att tillämpa de Tolv Stegen, välkomna och ge tröst till anhöriga till alkoholister och uppmuntra och visa förståelse för alkoholisten.

Kram o lycka till på färden...

Jag har verkligen fått hjälp!

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]