Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Grupper

Där jag bor finns grupper även för vuxna barn till psykiskt sjuka föräldrar på Anhörigcenter som liknar de grupper 12-stegsmetoden har, för vi talar en i taget utan att avbryta varandra, Vuxendialog. Men stegen får man hitta själv och det har jag gjort Al-anon som är för anhöriga till alkoholister, ja. Det kommer att jämna ut sig om du skulle gå med på al-anon möten, ge det minst sex till tio gånger. Min mor var ju som sagt dödsrädd för alkohol och sex och eftersom hon är så sjukt rädd är det ju ett problem som överfördes på mig och mina döttrar i våra beteenden, känslor o tanka i kroppsspråket, som sagt... Så mitt liv blev så att jag gifte mig med en man som älskar sin flasta, så att säga, jag mådde dåligt, blev en som blev otrogen. Började gå hos psykologer, hitta olika metoder för att stå ut med migsjälv mm och till slut flytta jag från min stad, hit där jag fick hjälp genom att en läkare vinklade mig på ett nytt sätt och konfrontera mig med min inställning till alkohol. Jag blev upprörd och sa att det är ju min mor som är sjuk och att jag har varit gift med en alkoholist!

De hysteriska utbrotten gäller allt i min mors beteenden inte bara i sexoalkohol, just att hon ljuger o manipulerar får utbrott störtgråter hotar med att dö, skylla på barna att föräldrar är sjuka osv.... Men som sagt EN SAK I TAGET, måste ju börja med en sak. Jag börja hos psykologer och klarar mig bra på självhjälpsgrupper nu 

Vad som är bra är att jag genom alla dessa år blev hjälpt av 12stegsmetoden för den säger att den enda du kan ändra på är dig själv och då förstod jag för jag var mogen för det. Det går inte att säga åt en vuxen vad hon ska göra förrän man har gjort "allt" och vill ta till vadsom helst för att få allt att bli bra.

Bra bok är Bli fri från ditt Medberoende av Melody Beattie.

 

Lycka till dig Mie

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]