Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

psykisk misshandel

Min pappa är manodepressiv.

När jag öppnar dörren hem vet jag inte om det ska vara himmel & mamma& pappa ska skratta & prata eller helvete och pappa ska straffa oss med tystnad och förakta oss. Jag känner mej inte trygg hemma. Jag kollar alltid till hur pappa mår, på hans signaler med blicken osv. när jag kommer hem från skolan. 

Pappa styr hela familjen. Han bestämmer hur det ska städas t.ex. ska hans högar med böcker ligga framme på köksbordet & han bestämmer hur det är rätt att ställa en fråga. Ibland är han pratsam & social & världens bästa & ibland psykar han familjen genom att vara tyst vid matbordet för att tvärt ropa ut nåt argt när t.ex. mamma glömt köpa mjölk eller så tittar han bara föraktfullt på mej när jag gör något. Min psykolog pratar om psykisk misshandel men det har varit såhär så länge så jag vet inget annat. När jag skulle fara till Gtb för nån månad sen, straffade han mej & sa inte hejdå, kramade mej inte eller vinkade inte, han var bara helt tyst när jag for.  

Det känns som en sjuk miljö & jag vet inte hur jag ska hantera situationen? Jag trivs inte hemma & känner mej spänd hela tiden. Är det någon som känner igen sej?

 

 

 

carro

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]