Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

skriver en bok

"Konstiga saker min mamma kan göra - en berättelse om hur det är att växa upp med en psykiskt sjuk förälder". Hej. Jag håller på att samla material till min bok. Jag har växt upp med två psykiskt sjuka föräldrar. mamma är Manodepressiv och jag har i många år känt mig väldigt ensam om mina upplevelser kring hennes "tossigheter". Jag söker andra med liknande erfarenheter som har distantierat sig så mkt att det inte väcker allt för mycket ångest och depression att prata om det. Boken ska förrutom att ta upp det jobbiga även ta upp det " tragikomiska", som en på forumet frågade " vad är det konstigaste din mamma gjort".
Jag har tänkt på vad man som barn fick uppleva och hur man har normaliserat ett sjukt beteende. Jag ser att många här på forumet har liknande erfarenheter. Förrutom det där med psykiska övertramp man ständigt blir utsatt för, och som man helt enkelt trodde man var värd och att det är normalt, så har man bevittnat rätt skumma skaker och sjuka resonemang. jag har kommit så långt nu i min utveckling från vår sjuka relation att jag åt vissa saker kan skratta. Min pappas sjuka misstänksamhet och pessimism tex. Eller mamma när hon under en episod låg och sov med vår gamla symaskin eftersom hon ville sy ihop sitt liv! När pappa försökte ta den i från henne; morrade hon!
Så, jag skriver en bok om att växa upp med en sjuk förälder. vad gör dom för tossigheter, vad säger dom, hur mår man? På vilket sätt har det påverkat dej som vuxen. När insåg du att verkligheten inte riktigt var sån som dina föräldrar intutat dej? Hur tänker du kring att skaffa egna barn. Alla får vara anonyma. Detta ska bli en antologi så man får ungefär en till två A4 att berätta på. Antingen om man väljer att skriva själv, men retuchering från min sida, eller on man heldre vill bli intervjuad via mail.
Somsagt. jag är inte utbildad terapuet och kan inte hjälpa någon. Mår man väldigt dåligt över sin situation tror jag att det är bättre att söka hjälp hos nån som verkligen kan det här.
ser fram emot svar.
PS; jag har inte ännu hittat en förläggare, men talat runt lite och det verkar finnas ett behov för boken. DS

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]