Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Jag vill bara bo hos mamma!

Skriv svar

Till forum

 • Hej!
  Jag är snart tretton år och jag hatar verkligen min pappa han skriker på mig,han slår mig och han slutar aldrig! Jag vill bara bara bo hos min mamma för han är helt psykiskt sjuk! Jag gråter hela tiden och när jag var fem år rymde jag från honom. Mina föräldrar är skilda och det är jag verkligen jätteglad över. Jag skulle bli superglad om jag kan få svar på mitt problem! Mina föräldrar skilde sig när jag var ett år så ni vet!
  Sanna
  14 okt 2011 18:45

 • Hej Sanna!

  När man är tretton år ska de vuxna lyssna på var man själv vill bo. Du har rätt att kräva att de lyssnar på dig och tar hänsyn till var du vill bo. Om de ändå, efter att de lyssnat på dig, bestämmer att du ska bo med din pappa/träffa honom fast du inte vill så måste de förklara för dig ordentligt så att du förstår varför.

  Om du blir slagen av din pappa så har du verkligen rätt att slippa bo med honom. Att slå är inte tillåtet. Han gör helt fel. Det är ett brott. Och du har rätt att slippa bli utsatt för det.

  Tala med din skolkurator, eller någon annan vuxen som du litar på, och berätta att du blir slagen, så ska de hjälpa dig.

  Du kanske kan prata med din mamma också? Men ibland är det svårt för föräldrarna att lyssna, och då kan det vara lättare att prata med någon annan vuxen. Du ska absolut inte tolerera att bli slagen. Ingen får slå dig. Du har rätt att ha det bra och känna dig trygg.
  Prata med en vuxen som du litar på
  17 okt 2011 12:04

 • Jag glömde säga att det spelar ingen roll om du är tolv eller tretton. När man är så pass stor att man själv kan berätta var man vill bo så ska de vuxna alltid lyssna på barnet innan de bestämmer. Och de måste alltid förklara för barnet varför beslutet sedan blir som det blir. Du har alltid rätt att få en förklaring som du kan förstå.

  Och i ditt fall är det viktigt att du berättar att du blir slagen. Du har verkligen rätt att slippa bli slagen. Ingen får slå dig. Och du har rätt att säga nej. Du ska inte behöva bo med din pappa (eller träffa honom när du inte vill) eftersom han slår dig. Du har rätt att känna dig trygg.
  Prata med en vuxen som du litar på
  17 okt 2011 15:16

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.