Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Min mamma är elak

Skriv svar

Till forum

 • Jag har i vuxen ålder gått i terapi och tvingats bryta vissa mönster . Min mamma har nedvärderat mkt i mitt liv .mina partners har tex aldrig varit bra de har varit både det ena och andra. Jag har inte känt igen de sidor hon sagt om dem . Mina barn har hon inte trott så mkt om kommentarer som fixar hon verkligen det, åh vilka besvär det är med honom . Massa kommentarer men aldrig har jag hört vilka fina barn du har , de är trevliga välartade barn som numera går på gymnasiet och högskola . Inga problem alls. Jag själv blev sjuk i neurologisk sjukdom det antyder hon att jag hittar på för att få uppmärksamhet . Även om jag äter medicin och har åtskilliga läkarintyg såå tvivlar hon. När hon senast sa ngt om min sambo fick jag nog . Jag röt i och sa nu är det nog . Du får sluta nedvärdera allt jag gör . Då blev hon riktigt elak sa att jag skulle uteslutas ur släkten, min pappa tyckte inte en om mig (han dog för ett år sedan ) jag ska bli arvslös mm hårdast tog det att pappa inte tyckte om mig men jag var pappas tös så det är definitivt inte sant . Jag har väntat på en ursäkt . Min syster tror naturligtvis inte på detta utan säger att jag har livlig fantasi är psykisk sjuk mm mamma nekar naturligtvis . Jag bad om ursäkt för att jag sa ifrån konstigt men jag gillar inte att vara osams men min mamma ber inte om ursäkt utan förnekat alltsammans det är min hjärna som spökar . Som tur är hörde min sambo alltsammans högtalartelefon annars hade hon nog fått mig att tro att det var påhitt fantasier mm jag har mått väldigt dåligt av detta men inser ju att det är hon som mår dåligt. Hon favoriserar min syster och hennes barn .jag däremot får höra hur lite jag ställer upp . vad ska jag göra ??
  Patricia
  01 aug 2015 08:31

 • Hej Patricia! Vissa mammor favoriserar sina barn som "lyder" på henne. Men du har nog starkare egen vilja och också starkare personlighet som inte simmar med ström men mot ström när det behövs. Det måste finnas bakomliggande orsaken varför din mamma beter sig som hon gör. Försök att ha förståelse för din mammas bakgrund och försök att bli sams igen med din mamma. Ingen mår bra av att vara ovän med sina nära. Lycka till!
  Maria
  02 sep 2015 11:17

 • Konstigt svar du ger
  dracula
  21 jan 2017 20:59

 • Hon mår kanske inte själv bra. Människor som inte mår bra kan bli elaka. Det är klart du vill ha en bra relation till din mamma, men låter som att den inte blir bra ändå hur mycket du än ber om ursäkt och tar på dig skuld och skam. Finns det någon anhöriggrupp du kan vända dig till? Man kan få stöd att förstå egna beteenden när man kommer från en otrygg uppväxt. Välj andra personer som är snälla mot dig. Ha inte förväntningar på din mamma. Välj att umgås med henne om du känner dig stark, annars gör andra saker. Kram
  M
  10 nov 2017 21:27

 • Instämmer helt med Maria i varenda stavelse. Har själv växt upp som "den starke" och utgjort inbillat hot. Men såg aldrig mig själv som stark. Det var min mor och min syster som bestämde mitt mående. Numera ser jag det så här: den som splittrar familjer ska undvikas. De som sliter sig sönder och samman för att läka, hela och hålla ihop familjer bör hedras. Tyvärr är det sällan så.
  Jag har ägnat mer än halva livet åt att förstå men åldern tar ut sin rätt. Däremot är det viktigt att ha tillgång till terapeut emellanåt för att orka. Tyvärr är det sällan den som förgiftar går till en då det är alla andra som är sjuka... Kram
  Gardenia
  25 dec 2017 10:58

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.