Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Ångest och depression

Skriv svar

Till forum

 • Hej! Jag har länge upplevt en stark ångest som konstant påverkar mig och mitt välmående. Känner ständigt att jag måste prestera och är rädd för att misslyckas. Dettta bidrar till att jag har ett väldigt kontrollbehov och har svårt att ändra på mina rutiner. Dessutom känner jag mig väldigt "kall" och okänslig, dvs jag blir aldirg riktigt glad och visar mig inte svag. På senaste tiden har jag även blivit väldigt lättirriterad. Den värsta upplevelsen är på morgonen när jag vaknar med en känsla som i te går att beskriva. Det är som en oerhört stark ångest, som sakta går över när jag gått upp. Är det någon som känner igen sig i hur jag känner mig? Vad har ni för råd?
  Anna
  09 okt 2016 15:55

 • Hej Anna! Jag vet hur du känner, jag har något så kallat depression men det är faktiskt tvärtom. Rör du mycket på dig? Det kan hjälpa. Sporta, eller bara promenera får ens ångest att gå bort nästan helt. Det räcker med ett par minuter om dagen hoppas att du kan få mer hjälp! :)
  Punk Potatisen
  04 apr 2017 17:10

 • Hej Anna, känner igen mig mkt i det som du skriver. Har provat att träffa en psykolog ett tag nu och det har hjälpt. Något som jag kan rekommendera att prova.

  en vän
  04 sep 2019 15:46

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.