Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Mamma söp, Farsan svek

Skriv svar

Till forum

 • Hej på er alla! :)
  Kan börja med att säga att jag haft en dysfunktionell uppväxt. Har främst haft problem med min morsa, Farsa och farmor. Är omöjligt för mig att acceptera det förflutna. Det är tack vare min sambo och mina katter att jag lever idag faktiskt. Är 25 år idag. Min relation idag med morsan är bra faktiskt. Hon sa förlåt för alla elakheter och försöker bättra sig. Men jag mår dåligt psykiskt av allt som hänt.

  Ska berätta lite kort om mig själv. Jag har aldrig tyckt om mig själv, har lågt självförtroende, ingen sjävlkänsla alls och känner att jag inte har något existensvärde. Som sagt starkt självhat och är hård mot mig själv, allmänt sjävdestruktiv och jämför mig med andra. Att tycka om sig själv vet jag inte ens hur det är eller känns. Kände även så sedan förskolan.

  Delar upp i spalter om dessa 3 personer börjar med morsan:

  Min morsa har varit alkoholist, rökare och hennes lägenhet var en missär. När jag var 2 år så tog min mormor livet av sig. Kan förstå att det drabbat min morsa negativt. Hon tog ut sin illska på mig. Skrek på mig konstant. Jag var livrädd för henne kände mig inte trygg med henne alls. Hon tog blandannat med mig på krogen när jag gick i lågstadiet. Slutade alltid med att vi bråkade hon skrek på mig jag började gråta. Jag HATADE henne när hon var full. Hon var elak, kaxig och jobbig när hon var full. Det höll på så främst tills jag var tonåring. Hon hade massor med "Knullgubbar" som jag kallar dem som var elaka mot mig också under fyllan och hon tyckte det var kul och hängde på. under tonåren var hon borta och söp med sina polare och lämnade mig i missären som hade en äcklig spis jag fick laga mat på och det fanns knappt några lampor som funkade. Det var läskigt. Jag var lojal mot henne och inte berättade vad som pågick.

  Relationen med henne idag är okej, Hon försöker bättras och hon har inte ringt mig full eller så. Önskar hon gjorde det tidigare dock. Men det tog tid innan hon kom till insikt  Nu om Farsan: han har aldrig supit framför mig, MEN han skyddade inte mig han VISSTE att hon söp och hur missären såg ut. Men han valde sin tjej framför mig. Hon är viktigare än mig. Jag är inte välkommen hem till dem. Tror hon hatar att han har barn sedan tidigare. Men han accepterar det beteendet. En gång så bråkade jag och morsan så vi slogs och spottade på varandra. Då bad jag honom om att få bo hos honom för att det inte funkade med morsan och att jag LOVADE att vara jättesnäll mot hans tjej (som jag aldrig varit dum mot) men det fick jag inte han sa bara "men var snäll mot din mamma när hon är full" bara för att fly från ansvar. Det är förödmjukande att ha den uppväxten jag haft. Vi sågs på stan han och jag han köpte alltid ett nytt spel till mig för att komma undan ansvar. Det var typ "Här får du något fint. Och håll käften om vad jag gjort" ok han sa inte det men det var det han menade. Han vågar inte ens nämna sin sambos namn när vi ses. När jag bodde hemma och sa till farsan vad morsan gjort sa han bara "Orkar inte höra".

  Min relation till honom idag. Vi ses aldrig hemma hos honom vi ses på stan. Känns inte som en riktig far och dotter-relation. Men NU kan han snacka skit med mig om morsan och kallar henne "kärringjäveln" när vi pratar om henne och när vi pratar om henne hör jag att han är medveten om vad som hänt. Förnedrande. Delsdet nervärderar han mig och är aldrig stolt över mig. Jag sparar till en Parisresa och det var han jättenegativ till. Fast det är jag som sparar pengarna och vill resa. iår hade jag sparat en resa till Madrid och han skulle hjälpa mig att boka den (Är själv inte så begåvad med sådant). Vilket var ett enormt misstag. Han var jättenegativ till Madrid och bokade en resa till Málaga istället. Inget som jag önskade. Hade han bjudit på resan hade det varit en sak om han valde Málaga före Madrid men denhär gången hade JAG sparat pengar länge för att få besöka madrid jag var TYDLIG om det men näää han bokade för Málaga istället. Jag åkte på den resan ändå fast väldigt besviken var jag. Han får inte hjälpa mig att boka resor igen iallafall


  Nu till den värsta av dem 3. Min såkallade Farmor:
  Min farmor har aldrig bemött mig med respekt hon har utsatt mig för övergrepp. Hon tog på mina bröst när jag var 11 år, Ville operera bort min blygdläpp, legat toppless brevid mig och tagit mellan mina skinkor. Väldigt sårande när folk säger att det inte är övergrepp. Är hon pedofil?. De vuxna lämnade mig till henne bara för de tyckte vi hade så "fin relation" hon har 8 barnbarn men jag var "speciell"

  idag har vi brutit kontakten
  Lergigan
  22 okt 2019 22:18

 • Hej Lergigan!

  Tack för din viktiga berättelse. Så bra att du brutit kontakten med din farmor. Du har skyddat dig från en person som utsatt dig för övergrepp. Det du beskriver att hon utsatt dig för är ett brott. Det hon gjort är olagligt. Och det är bra att du vågar skydda dig nu.

  Läs det jag skrev till rubriken "Dålig mamma?" http://kuling.nu/Forum/Forum1/Active/dalig-mamma/ Några av de orden är till dig också. Ta till dig det som du tycker känns viktigt, och strunta i resten.

  Våga prata med någon. Du har upplevt många jobbiga saker och du behöver någon som lyssnar på dig.

  Fundera över vem du har förtroende för som skulle kunna lyssna. Det kan vara en kompis, en bra släkting, en kurator, en diakon om du vill. Eller en psykolog. Eller en präst. Eller någon annan.

  Det måste vara någon som du känner att du skulle våga prata med, någon som du känner förtroende för.
  K.
  25 okt 2019 11:08

 • Hej, K! Lergigan här igen.

  Tack för ditt svar betyder mycket för mig.

  Ska läsa igenom det några gånger 😃
  Lergigan
  29 okt 2019 17:44

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.