Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Sjukdom och örfilar

Skriv svar

Till forum

 • Okej jag ska komma till saken. Jag har en sjukdom och jag brukar inte bry mig eftersom det är en ”osynlig” sjukdom. Enda tecknet är väl egentligen att jag andas väldigt högt vilket mänga har kommmetarat jag tycker det är jobbigt. Imorse gav min pappa mig en örfil. Jag var lite sur men jag ville så gärna till skolan och så var jag sjuk. Jag blev minst sagt chockad
  L
  18 maj 2018 10:14

 • Trots att Sverige var först i världen att förbjuda barnaga så fortsätter beteendet att finnas kvar precis som ingenting har hänt?

  Jag tänker inte skriva en debattartikel, men precis som dig blir jag chockad av beteendet. Så jag ville säga något.

  För det första väcker handlingen avsky och hat mot den som delar ut slaget. Hur kan man göra något så korkat? Har alla föräldrar planerat att ruttna bort på ålderdomshemmet?

  Det låter som ett skämt, men många äldre har väckt så mycket avsky att ingen vill besöka dem längre. Ofta slipper vissa i familjen att bli slagna, så något enstaka besök om året blir det ändå.

  Värst är förnedringen. Planerat stryk som namnet aga betyder föder översittare. Våldet riktas nedåt eftersom man inte vågar utmana auktoriteter, så man letar efter svagare individer.

  Förr i världen fick båda fruar, tjänstefolk och barnen stå med rumpan bar även om de var i vuxen ålder. Det är lätt att hata allt som lever och har det bättre efter den behandlingen.

  Att människor slår oprovocerat för att de hör eller inbillar sig saker beror nog på att agan fanns i deras barndom. Låsta tankebanor utlöser handlingen och agan försvarar den.

  De har minsann inte dött av det, tål dem det tål andra det, fast de inte alls fick stryk i vredesmod utan för att de inte följde order (inte riktigt samma sak).

  Att slå och hålla tillbaka föder våldsverkare som slår okontrollerat, så det är jätteskönt att lagen likställer dem som förövare.
  Tage
  23 maj 2018 21:49

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.