Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

skäms över min mamma:/ vad ska min kille tycka

Skriv svar

Till forum

 • Jag har det hyfsat bra nu, har en bästavän som jag står väldigt nära osv. Men min mamma är sjuk, hon har haft hjärntumör som gjort att hon opererat sig och hon är physisk sjuk. Jag har ingen nära kontakt alls med henne eftersom jag bodde hos min pappa då jag var rädd för hennes beteende förut. Jag har det jätte svårt med att ta hem folk till min mamma eftersom hennes operationer i hjärnan lett att hon fått en förlamning i ansiktet som gör att hon ser lite annorlunda ut. Hennes mun är lite sne åså. Nu på senaste har jag skaffat en kille. Han är väldigt förståenlig och verkligen jätte snäll men jag kan inte sluta ha denhär ångesten. För så småningom kommer han komma hem till min mamma och jag skäms, för hur hon ser ut osv. Han säger att han inte bryr sig osv men jag tänker så mycket på det. Tyckte till och med att det var jobiigt att ta hem min bästavän i början. (har skilda föräldrar) han har varit hemma hos min pappa och jag kommer verkligen jätte bra överens med min pappa men med min mamma känner jag bara ångest över det. har du känt såhär eller något liknande? sedan så har du något tips på hur jag kan få bort ångesten att "visa upp mamma"
  emma
  19 okt 2016 20:49

 • om du verkligen älskar din mamma så borde du inte skämmas för hur hon ser ut, hon är ju trotts allt din mamma, utsidan är inte allt, det är viktigt att du ser din mamma utifrån en kärlekssynpunkt och inte tänker att din mamma inte duger för att hon har ett annorlunda utseende. Älska din mamma 100% för kärleken är blind (insidan betyder mer) och det är så det borde vara mellan er två, kravlös kärlek utan modeshow.❤❤❤😊
  Henry
  11 nov 2016 00:15

 • Jo, men om mamman också har ett oförutsägbart beteende så är det ju osäkert att ta hem kompisar, eller ens själv vara hemma. Jag har full förståelse för att det känns otryggt, och då hjälper ju inte att hon också ser lite skrämmande ut. Jag tror dock du gör rätt, att prata om hur det ligger till. Liksom förbereda på att 'marken inte är så jämn' hemma hos din mamma, ibland lite si och ibland så. Kanske kan du också göra första mötet lätt, som en kort fika bara?
  Emma
  08 dec 2016 16:56

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.