Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

vaneföreställningar hos min man

Skriv svar

Till forum

 • Hejsan
  Jag undrar hur ni som anhörig till en drabbad person hanterar det. Jag har i ett halvår kämpat för att stå pall som fru till min man som rasat och har sina fantasier om olika saker, bland annat att jag skulle ha affär med hans bästa vän, att han levt detta liv innan, han minns inte saker fast han är med och pratar. Det är tufft som hans intelligens fallit till ålder 5-6 år. Han har noll motivation utan svarar bara det som låter bra men har ingen vikt bakom sina ord. Han är u för andra gången på psyk och nu ska de göra mr. Hur gör ni för att orka och hur länge tar det oftast innan en vaneföreställning "slutar"?
  galenfru
  12 aug 2016 20:24

 • Hej! Tråkigt att ingen svarat. Men här är jag! Jo, min mor är liknande. Vanföreställningar, ser spöken, vägrar gå in i hus pga "onda andar" där (Även om hon tjatat om att hälsa på i månader.). Glömmer namn och blandar ihop folk och djur. Pratar för sig själv och sina döda släktingar. Tror att min bror hatar honom medans vi båda bara försöker få vett i henne. Blivit dum. Eller som du sa: intelligensen har fallit.

  Tyvärr ganska destruktiv person att vara kring. Jag gör så att jag har lite distans och när vi väl hörs så uppmuntrar jag till förbättring och står på mig för min sak när hon tar på sig offerkoftan. Uppmuntrar saker hon gjort bra(försöker aktivt styra konversationer så de inte spårar i nån vanföreställning eller galet son slutar med självmordshot eller liknande från henne till slut) och föregår med gott exempel är det enda jag känner jag kan göra tyvärr.
  Silly
  14 sep 2016 00:31

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.