Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Mina föräldrar är också psykiskt störda...

Jag håller verkligen med. Har gjort allt för min mamma, för hon tycker så synd om sig själv, hon tycker att allt är alla andras fel och samhällets fel.
Men nu på julafton kom droppen - hon hade inte brytt sig om att ens köpa eller göra någon julklapp överhuvudtaget till någon av mina bröder. Att jag inte fick nån det skiter jag i. Hon skyllde på att dom inte hade råd, men cigg och snus - det har dom alltid råd med. Hon kan sticka - hon har garn, hon kunde fan ha gjort en halsduk eller vad som helst - bara för att visa att hon bryr sig, men neej då.
Anledningen att jag åkte dit var för att jag tyckte synd om dem, som alltid... och tyckte att jag åtminstonde kunde fixa julmat till familjen. Jag klarade inte av att fira jul med min sambo och hans familj, för då skulle jag sitta och ha dåligt samvete för mamma och dem.
Men istället fick jag skit för allt, mamma skrek att jag hade förstört deras jul och att hon minsann inte behövde någon jävla hjälp. Hon och hennes man kastade ut mig på julafton! Jag ska fanimig aldrig umgås med dom igen. Dom har utnyttjat mig och mina bröder å det grövsta. Nästa jul ska jag bjuda med mina bröder och fira den som normala människor gör - med mat, julklappar och en familjär stämning. Dåligt samvete kan man ha om det är man själv som ställt till det för sina föräldrar eller så, men dom är vuxna och dom har ställt till det - inte bara för sig själva - när, för alla oss syskon också. Dom har inte gjort ett skit för att få det bättre, eller för att vi skulle/ska få det bättre. Så dom kan dra åt helvete!!! Jag har nu lovat mig själv att jag aldrig nånsin mer ska ha dåligt samvete för dom - för dom förtjänar inte att jag ska ställa upp och bry mig, eftersom dom aldrig ställt upp och brytt dig själva!
Jag hatar verkligen mina föräldrar och deras respektive. Dom är helt sjuka i huvudet!
Maria

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]