Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Du beskrev just mitt liv (lite långt, hoppas du orkar läsa)

Herregud tänkte jag när jag läste ditt inlägg. Du har just beskrivit mitt liv. Jag har en pappa som under hela min uppväxt har haft psykiska besvär. Men han är inte problemet utan det är min äldre syster. Det var som att läsa om min syster när jag läste om din!!!! Hon är exakt likadan. Ska alltid dra upp allting som har hänt i hennes liv och skylla det på mina föräldrar. Jag tror att hon är sjuk, manodepressiv. Hon blir manisk, aggressiv, arg, våldsam, blir ovän med ALLA, skyller allt på alla andra! Det är jättehemskt och jättejobbigt. Jag menar, vi har båda upplevt samma saker och JAG går inte runt och ältar allt som hänt och skyller allt på alla andra. Så jäkla trött på det hela. Så hittade jag detta på internet om något som heter energitjuvar. Det var min syster i ett nötskal. Läs nedan:

"Rätt som det är dyker de upp vid din sida och suger musten ur dig. För energitjuvar finns precis överallt... bland dina närmaste, arbetskamrater, vänner och bekanta... ja, överallt. De väntar bara på att få kasta sig över dig och nära sig på din energi. Precis som vampyrer...

Det är energitjuvarna som gör att du känner dig trött, matt, nedstämd och hängig. Alla energitjuvar behöver inte vara öppet elaka och nedvärderande... de kan även vara så att de bara pratar om sig själva och inte bryr sig ett smack om dig. De finns i alla sociala miljöer... Den som drabbas av en energitjuv funderar ofta på vad som gör den energitjuvande så irriterad och grinig. För energitjuvar lägger gärna över sina griniga attityder och känslor på andra. För själva vill de inte kännas vid att de har just dessa känslor och attityder... de skyller på omgivningen.

En energitjuv är oftast väldigt självupptagen och ser till största delen till sig själv och sina egna behov. De har det svårare än vi andra att leva sig in i hur det är för andra än sig själva. En energitjuv ifrågasätter ständigt, vill bestämma hur det ska vara och vill alltid ha sista ordet. De lägger över skuld på andra, det är alltid någon annans fel... allt för att rättfärdiga sig själva. Vill gärna ta stor plats och vara överlägsna. Inte speciellt inkännande och har stort självhävdelsebehov.

Varför blir vissa då energitjuvar? Det kan vara så att personen inte kommit till rätta med händelser tidigare i livet. Det kan ge vrede och upprorskänslor inombords. Även brist på bekräftelse i det förflutna kan göra en energitjuv. Maktlösa barn kan ge vuxna energitjuvar som vill ha makt.

Men... du som drabbats av en energitjuv ska inte skuldbelägga dig... det är inte ditt fel att energitjuven mår dåligt och försöker få dig att må likadant. Energitjuven måste själv göra något åt sitt mående..."

Ok, hoppas du orkade läsa allt detta. Jag tyckte bara det var så slående och beskrev liksom min syrra. Kanske kan ge dig lite igenkänning? Jag vet precis vad du menar när du skriver att du måste leva ditt eget liv. Det är så jäkla svårt, man vill ju själv må bra men samtidigt är det så svårt att inte oroa sig för sin familj. Jag är lycklig om de är lyckliga. Men jag måste också tänka på mig själv.
Också jäkligt trött

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]