Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

En person som förstår hur du har det!

Hejsan Alexander.
Jag förstår dig och allt som du skriver. Jag har själv vuxit upp med en Schizofrenisk mamma. Min mor fick en psykos när jag föddes och det utvecklade sig sedan till Schizofreni. Jag förstår hur du känner och det du beskriver med att ni aldrig fått några kramar eller hört eran mamma säga att hon älskar er. Personer med denna sjukdom har väldigt svårt för att visa känslor och tala om känslor. Och det är väldigt jobbigt att växa upp med någon som lever i en annan värld och inte förstår en eller finns där när man som mest behöver det. Jag förstår dig.
Jag tycker absolut inte att du ska avsluta din kontakt med din mamma. Jag tycker att din bror har gjort fel som brytit kontakten med din mamma, det betyder ju att han har gett upp. Jag tycker inte att man kan göra det även om det ofta känns som det skönaste och enklaste sättet att slippa allt. Men å andra sidan så är det ju svagt att bara ge upp. Er mamma precis som min egen har ju inte valt den här sjukdomen eller att vara som hon är. Och oavsett hur sjuk eller märklig ens förälder är så är det ju ens förälder. Det har funnits stunder då jag inte orkat mer och bara velat ge upp, men det är ju fel. Man har bara en mamma och pappa och så är det.
Jag tycker att du ska försöka ägna mycket tid till dig själv och försöka se de bra och fina hos din mamma och ta vara på de stunder då hon kanske är lite bättre. Det är viktigt att du inte trycker ner dig själv eller tar åt dig om din mamma säger saker som gör dig ledsen. Det är inte så lätt att leva med en sjuk förälder men det gäller att man gör det bästa av situationen. Det har tagit mig många år att inse och förstå hur sjukdomen påverkar min mamma och oss syskon, men det är viktigt att aldrig ge upp eller lämna det man har.
Du är en stark människa Alexander, och jag hoppas att du ska se det fina och det positiva som det faktiskt ger att ha en sjuk förälder.
Du har god kunskap om psykiska sjukdomar, du har varit med om mycket som faktiskt stärker dig som person, du klarar av mycket på egen hand. Det gäller att du kan ge dig själv den kärlek som du behöver och finna styrka i dig själv att orka med. Jag önskar att jag kunde hålla om dig och säga hur stark och hur duktig du faktiskt är, det är det som du måste börja ge till dig själv. Älska dig själv och finn styrkan i dig själv så kommer det att bli lättare.
Se allt som du varit med om som erfarenheter, du har varit med om och gjort mycket som gjort dig till den som du är. Jag hoppas att du finner styrkan att orka kämpa vidare och att du inte lämnar din mamma. Det är din Mamma.
Lycka till me allt, vi är många där ute som förstår dig och önskar dig all lycka i framtiden.
Ett par tröstande ord!

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]