Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Till invisible sun

Hej,

Vet inte vad jag ska använda för uttryck, men du är helt fantastisk, du kämpar på dag för dag, det vill jag kalla för STARKT, du har en enorm självinsikt viljet är ett supergott tecken på att du också kan ta dig hur långt som helst...tro mig!
Jag känner igen det du beskriver omkring psykvården och det gör mig så djupt besviken, ledesen och arg, det finns inte ord för hur sjukt det går till, vist kan man behöva tabletter men det löser ju inte själva problemet, eller hur?
I de flesta kommuner finns det något som kallas för personligt ombud. Ett personligt ombud är till för att stötta, hjälpa och se till att man får den hjälp som man faktiskt enligt lag har rätt till, och då menar jag inte att hjälpen består i att få psyk att skriva ut en bunke tabletter och så skall problemet vara ur värden, för det kallar jag inte att få hjälp.
Det ett ombud hjälper dig med är att se till att du får den hjälp och det stöd som just DU behöver för att må bra och komma vidare i livet, för det är du värd. och tro mig INGET är omöjligt.
Jag vet inte i vilken kommun du bor, men ring till kommunens växel och fråga om vart du kan få tag på ett personligt ombud, vet dom inte det så skriv tillbaka till mig om vilken kommun du bor i så ska jag ta reda på om det finns ombud i din kommun. (ombud är helt gratis och du får behålla ombudet så länge du vill och känner för det. Ett ombud går helt på vad du vill dvs. du styr till 100%. det är du som ger ombudet ett eller flera uppdrag.)
Kämpa på, ge inte upp, det finns ett liv där framme som väntar på dig....tro mig och dit ska du.
Tänker på dig.
KRAM Ola

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]