Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Varför litar pappa inte på mig?

Till forum

 • Hej jag är en tjej på 16 år.

  Det e såhär att min mamma ähar en psykos och jag träffar henne nästan aldrig jag bodde hos henne innan hon blev sjuk men en dag fick jag reda på att hon va sjuk och fick då flytta till pappa, förlorade då massa kompisar. men nu när jag bott med pappa i 3 år har jag ett stort problem vaje gång jag sover hos en kompis tror han att jag dricker mig full och massa sånt=( det ända jag har gjort är att jag smakat på alkohol 1 gång och det vet han. men ändå får jag frågan om hur mkt jag druckit, vi dricker inte alkohol men han fattar inte det.. Han har själv varit alkolist för några år sedan men har nu varit nyckter i 5 år.

  Vad ska jag göra för att han ska fatta att jag inte dricker Alkohol??
  Vad ska jag göra?
  26 sep 2008 11:59

 • Tillit
  Jag tänker på det här med att lita på varann, barn o föräldrar emellan.

  Där jag nu befinner mig i livet o gått igenom tillitsbrist och fått bearbeta känslor o beteenden ser jag tydligare hur det kan vara.

  Såhär är det för mig: Min mor har under hela min uppväxt sagt att hon blev spådd av en cigenarkvinna (romkvinna närmare bestämt) när hon var 18 år. och att mycket, ja, det meste har stämt in, tycker hon. För mig är det energikrävande, för hon lägger ut allt på mig, sin dotter som hon påstår att spåkvinnan sa att hennes barn aldrig går att lita på. Så hon har varit väldigt krävande o rent ut sagt elak mot mig o mina döttrar, i synnerhet min äldsta har fått känna på mormors misstänksamheter i kränkande ord.

  Ok, först litade inte min mor på mig och nu efter att jag har fått bryta kontakten ett tag med henne för att bygga upp mig själv o bearbeta allt är det JAG som inte litar på henne. Och det sitter i min kropps reaktioner så fort jag måste ha med henne att göra. Så jag drar mig för att träffa henne, men ibland måste jag ju eftersom det inträffar olika familjeevenemang, som skolavslutning, dop mm.

  Men jag har själv nu tillit till att allt är som det ska i vår dysfunktionella familj och åtminstone jag jobbar på mitt eget att få sinnesro o må bra o låta de andra i familjen sköta sina egna lilv.

  Jag kan bara ge mitt fulla förtroende.
  Irre
  26 sep 2008 12:01

 • Be om ett samtal där ni båda har tid att prata
  Hm... svår fråga. Du skriver att din pappa varit nykter i fem år. Han kanske blandar ihop dig och sig själv. Det verkar finnas en brist på tillit hos honom. Du kanske kan fråga honom samma fråga som du ställt här: "Pappa, hur ska jag göra för att du ska lita på mig?" Berätta att du behöver din frihet, att du behöver hans tillit. Det kanske handlar om att ni behöver få en bättre kontakt med varandra. Göra roliga saker ihop, så att ni kommer närmare varandra som barn och förälder. Men jag undrar om det inte mest handlar om hans egen oro för hur det blev när han själv drack. Jag kan ha helt fel, du och din pappa har svaren.
  Lina
  26 sep 2008 12:01

 • Jag tycker att du ska säga verkligen vad du har gjort under dom kvällarna du har vart hos nån kompis , Eller så äre bara att såga till dina kompisar att du inte får sova hos dom för din pappa tror du dricker alkohol ,
  Röker du ? . För de kanske jag gör ibland , O de har mamma fått reda på , Och de skrev jag på mobilen för min bror satt i soffan när jag sa de ,
  Jag är ju likson bara 12 år o röker , O när mamma fick reda på de så blev hon inte arg ,
  Så fråga bara din pappa om du får dricka alkohol , Efter ett tag kanske du får sova hos dina kompisar , eller säg att du inte dricker säg att de bara är dina vänner , om de luktar om dig , säg att de va deras mamma eller pappa .

  Hoppas allt blir bra <3
  AndreaLidin123
  01 okt 2008 18:45