Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Det här är min ide

Jag ska göra mitt projektarbete nu i 3an och jag har en ide, och tänkte kolla med alla här inne hur den låter. se om det finns intresse!
Projektarbete ska tydligen vara att hitta ett problem och försöka hitta en lösning. Och jag känner att hela våran värld är ett problem. Ingen hjälper oss.
Men nu tänker jag såhär. Varför klagar vi på dom att dom inte hjälper oss- Varför hjälper vi inte varrandra istället. det är ändå vi som känner till allt och förstår den andra. En tant från socialen förstår inte alls på samma sätt vad vi går igenom. Varför slår vi inte ihop oss och tar hand om varandra?
Min tanke då är att starta något i stil med en lista på frivilliga. Yngre som lever med sin psykiskt sjuka förälder kan få träffa någon i samma sist, kanske då äldre, och man kan fika, man kan prata. Man kan gå massa och bara umgås. Och denna person kan finnas där om föräldern åker in på psyk och barnet mår riktigt dåligt och inte vet vart de ska vända sig. Vänd dig till oss. vi som varit med om samma. Vem vill inte hjälpa?
Så vad tror ni. Måste ju gå att ordna om folk är intresserade. så vad säger ni?
Leigh

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]