Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

ta tag idet

Hejsan.
Låter som du har mycket negativa tankar, varav du blir irriterad, känner dej utsatt, och rädd. Mitt tips är att söka hjälp i första hand hos öppenvården. Berätta hur du haft det. mitt intryck är att jag har tagits på allvar mkt tack vare att mamma är manodepressiv. Togs bättre omhand än jag trodde att jag skulle.Kbt ch kognitiv terapi har jälpt mig mkt att sluta tänka så negativt. Klart du är rädd om du är övertygad om att de kommer skada dej. Du behöver alltså lära dej att våga lita på din styrka!
Du kan också få hjälp från många böcker med kognitiv inrikting. Jag använder mig ofta av böcker och övar upp de nya beteenden, som många fått gratis hemifrån, men som många av oss inte har fått.
Ett annat sätt som hjälpt mig är att träna qigong. Efter en sommarkurs nu i år är jag mkt mer stabil och vågar lita på mig själv mkt mer. men var noga med vilken skola du går i, många är fejk. gå till den rätta, vilket jag inte får skriva namnet på här för det anses väl vara reklam.
lycka till, och ta dina humörsvängningar på allvar. Man behöver inte må dåligt bara för att man haft en tuff uppväxt. Du har alla möjligheter i världen att ändra på det nu. Kämpa på bara !
Kata Lou

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]