Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Forumets framtid

Skriv svar

Till forum

 • Hej Redaktionen,

  Vad är era planer för det här forumet?

  Det kändes som att det egentligen var en vuxen som hade skrivit inlägget "Jag mår inte bra hemma" för att någon av oss två som brukar svara här skulle ge några råd inför sommaren.

  Det känns inte riktigt som att det är någon som skriver här längre. Och vi två som svarat är ju vuxna.


  Allt gott!
  K.
  27 maj 2021 10:27

 • Hej
  jag hoppas att vi kommer att förnya sajten, det finns ett förslag på hur som är lagt till ledningen. Antar de förslaget ska vi jobba mer med att lansera den mot ungdomarna som den ju i första hand riktar sig till.
  Jag är tacksam för att ni som är vuxna och har växt upp med en förälder med psykisk ohälsa fortsätter att skriva och stötta andra i samma situation. Jag tänker att ni har mycket at ge till varandra, både ni som är unga och ni vuxna.
  Kram och tack för alla fina inlägga och goda insiktsfulla råd du ger.
  Katarina , redaktör.
  07 jun 2021 07:55

 • Hej Katarina,

  Ja, det är sant, både barn och vuxna har något att ge varandra.

  Kanske kunde man bygga upp en sajt med tre spår: ett där barn och ungdomar fick vara ifred och prata med varandra (att både barn o vuxna kan läsa, men bara barn kan skriva), ett där bara vuxna skriver till varandra (men som också alla kan läsa) och ett där både barn, ungdomar och vuxna kan skriva till varandra (och som alla kan läsa).

  UMO t.ex. har ju en funktion att man får ett eget konto, och även BRIS har det med ett forum där alla kan läsa svaren, men man måste ha ett konto för att logga in och skriva (men ändå ett konto som garanterar att man kan vara helt anonym.)

  Ni vänder ju er i första hand till barn och ungdomar. Men jag tycker att det här forumet har visat att det finns ett lika stort behov för vuxna att dela tankar med varandra.

  Det är också, precis som du säger, att vuxna många gånger har stöttat barn och ungdomar i det här forumet.


  Så det skulle vara fint med en hemsida som erbjuder tre stycken forumtorg: ett för barn och ungdomar, ett för vuxna, och ett för barn och ungdomar där vuxna kan vara med i samtalet och stötta och ge sina erfarenheter.


  Har man väl ett forum så borde det inte kosta så mycket extra att kunna skapa två forum till.

  Jag tycker det verkar vettigt att varje person skaffar sig ett konto (men där man inte behöver säga vem man är, utan har ett alias).

  Då blir det mera strukturerat och en bättre trygghet, tror jag.


  Jag vet inte alls hur långt ni har kommit i era planer, men det här är mina tankar.

  Jag tror det skulle bli en väldigt bra hemsida, om man la upp det på det här sammanhållna sättet med tre forum. Det skulle ta tillvara alla åldrars erfarenheter och ge mycket till barnen och ungdomarna, som kan få stöd av någon som verkligen vet hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt.

  Det blir en hemsida som verkligen kan ge djup och bredd, och ge mycket inspiration och framförallt kunskap och kraft till den som befinner sig mitt i en svår situation. 1+1+1 blir inte lika med 3, utan lika med 100.


  Allt gott!
  K.
  13 jan 2022 10:20

 • Hej
  tack för värdefulla synpunkter. jag tar med mig det här när vi träffar vår verksamhetsutvecklare.
  Katarina , redaktör.
  14 jan 2022 07:58

 • Hej igen Redaktionen! Hoppas att det händer något snart med er hemsida? Själv känner jag mig ibland som "en duktig idiot" när jag svarar på inlägg som jag inte vet om de är påhittade eller inte. Ibland känns det som att någon skriver hit bara för att få en reaktion, och så rycker jag ut.

  Men det jag skriver är ju goda råd som kan vara till nytta oavsett vem som läser.

  I alla fall, det skulle vara intressant att få en uppdatering kring hur planerna ser ut för den här sidan framöver?
  K.
  10 maj 2023 21:26

 • Hej!
  Tack för att du svarar och är engagerad i vårt forum. Det är viktigt att även vuxna med egna erfarenheter delar med sig av råd och ger stöd till barn i liknande situationer. Vi är tacksamma att du gör detta!
  Gällande sajten håller den just nu på att uppdateras men vi har tyvärr inget datum för nylansering. Vår förhoppning är att Kuling.nu ska få ett nytt utseende under 2023.
  Allt gott!
  Kristin, redaktör
  16 maj 2023 09:13

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.