Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

min mamma tag sitt liv

Skriv svar

Till forum

 • hej. Jag har ett stort problem min mamma tog sitt liv 10 december 2010 och jag blev deprimerad och jag vet fortfarand inte om jag vill vara kvar. min mormor dog två år senare och 2015 dog min farfar. vad ska jag göra
  Snälla Hjälp
  23 feb 2015 22:17

 • Jag har som du förlorat många i min familj, Precis som du hamnade jag då i en depression.. När man är i deprimerad behöver man prata med tex psykolog och få ev medicin. Detta är mänskligt och inget konstigt. Du behöver inte bli eller sluta som dina nära å kära! DU själv är viktigast i ditt liv och det är viktigt att du tar hand om dig! Men det viktigaste just nu är att du går å pratar med någon och får bort dessa mörka tankar om att inte finnas. Vänd dig till vårdcentralen eller boka in tid hos öppen psykiatrin det är viktigt och Lycka till!
  En som bryr sig
  03 mar 2015 19:46

 • Min pappa har försökt att ta livet av sig 2 gånger. En gång var för 8 åt sen och 2:a gången var för 1,5 månad sen. Det är inte lätt jag är deprimerad, rädd och har ingen självkänsla.
  Man får försöka se framåt det är vad alla brukar säga åt mig.
  Dessutom har min mamma en personlighetsstörning.
  Jag var dem som fick stoppa min pappa från att ta livet av sig den här gången och föra gången var han när på att dö men de lyckades få tillbaka honom. Jag har många gånger tänkt att jag skulle ta livet av mig. Men jag precis som du måste veta smärtan av det. Därför gör jag det inte mot de jag älskar.
  Hanna
  15 apr 2015 10:12

 • Hej jag är en tjej som är 13 och i en depression så ja de burga med när jag var 7 år och mina föräldrar skilde sej. Pappa nåde skit länge.

  Jag burga veta om värden onda sidakan man säga i 3:an t.ex. blev kallad för hora några gånger och de vart 3 polis ämmelingar i våran klass. För de hände några gånger att de vart slags mål och struptag (jag var inte med i slagsmål) sen tappade jag också kontakta med min ända kompis.

  fyran vart de bättre och jag fick en ny bästa vän så mådde pappa bättre. Så hälla fyran var bra förutom på slutet. Pappa mådde sämre igen och de resultera till att jag slutade vara med alla och med min bästa vän. Och de var också då jag burgare byta still till emo.

  Femman var sämre, en tjej burga i våran klass och vi vart bästisar och pappa träffade en ny tjej sen de dåliga var att min farmor hamnade på ålderdomshemmet och min ena katt tog vi bort så jag var förkrossad i ca ett år så sexsan var lite bättre pappas tjej flytande in och jag var fortfarande bästis med min vän och e en idag. Men jag är fortfarande deprimerad och har haft självmordstankar för 3 år sedan. Självskadebeteende har jag och har haft i typ 4 år. Sen har de hänt mer saker som jag inte orkat skriva.
  En 13 årig tjej
  06 jul 2022 19:11

 • Kom ihåg att vara ledsen över eller efter en skilsmässa är sorg precis som när man förlorat en nära anhörig. Försvinner inte personen helt ur ditt liv gör inte sorgen det heller. Det är viktigt att du accepterar situationen, att den har gjort dig ledsen och att du har två miljöer du försöker passa in i. Sänk kraven på dig själv och var nöjd med att du gör ditt bästa. Den största biten av problemet är dina föräldrars problem, koncentrera dig på sådant du enkelt kan lösa och påverka.

  Att känna hopplöshet är en sorts depression, men det är en känsla du kan bryta genom att se vad du själv behöver och skaffa dig det. Våga berätta är viktigt för oss människor. Det gör att vi kan dela våra bekymmer, få råd och medkänsla. Dessutom är man aldrig ensam om att känna som man gör, andra lider också. Även om en kompis, en kurator på skolan, eller vuxen som du känner inte kan hjälpa dig, så känns det bra med någon som lyssnar. Din situation är unik för dig, men vi har alla våra motgångar.

  Det är viktigt att händelser som du beskriver blir polisanmälda, våld är alltid misshandel och skolgården eller till och från skolan är inget undantag. Skulden ligger hos de vuxna, föräldrar och skolpersonal vars uppgift är att få er att känna er trygga. Vuxna är ego och tänker mig, mig, mig hela tiden! Det beror på att deras problem gör att de inte kan se det som sker i deras närhet. Egentligen är det dem som behöver terapi så att de lär sig lyssna på andras behov. Man kan inte låta saker som jobb, äktenskap och vardagsproblem komma i vägen för barnens trygghet. Då skall man be om hjälp från socialen, vårdcentralen och andra inrättningar som är till för att hjälpa.

  Det är normalt att vara utåtagerande i tonåren och att klä sig i olika roller. Man försöker ta reda på vem man är genom att prova sig fram. Så länge det bara handlar om att byta kläder, frisyr och smink är det helt ofarlig. Vuxnas rädsla för ny musik bottnar ofta i okunskap. Jag följer med i modets växlingar även om jag inte tar till mig allting. Nyheter är stimulerande och gör mig ung på insidan. Alla vuxna borde prova. Jag vet att emo är gammalt och att syftet är att äga sina mörka sidor, men baksidan är självskadebeteende så man skall undvika sådant som triggar, exempelvis grupper och videor på nätet som känns otäcka.

  Att möta sina rädslor kan handla om allt från återkommande mardrömmar, titta på skräckfilmer och lyssna på musik som beskriver mörka känslor. Rätt använt så gör det dig starkare och modigare och får dig att acceptera sidor man kanske inte vill prata om med andra. Drömmar simulerar farliga miljöer och möten med skadliga människor i din trygghet hemma, precis som filmer kan göra, det är otäckt för stunden, men stimulerar din fantasi och ökar din beredskap för det farliga. Var inte rädd för din egen osäkerhet, nojjor finns för att öka din beredskap, det är bara stresshormonerna som flödar. Bra i en krissituation, mindre bra när man vill vila. Gör dig trött under dagen genom att röra på dig, fysisk aktivitet stärker din sömn och gör dig mer balanserad.

  Här har du en länk om tankarna blir för tunga, lite tips om vad man kan göra och vända sig när livet krisar.

  https://vaga-beratta.1177.se/
  Alex
  08 jul 2022 08:08

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.