Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Narcissist, bipolär eller deprimerad?

Skriv svar

Till forum

 • Sen jag minns har jag och min mamma aldrig varit överens. Jag har aldrig kunnat förlita mig på henne då hon använt allt mot mig i bråk. Vi hae nog varit osams från och till senaste 20åren.

  Hon kan vara jättesnäll, men känns ofta ansträngd då, men emellanåt ballar hon ur. Hon kan dra upp saker som inte är relevanta, blir arg, trycka på känsliga punkter eller terrorisera mig genom nedtryckande sms eller massa telefonsamtal där hon beskyller mig för olika saker.

  Allt är alltid mitt fel och jag har försökt prata om problemet men hon lämnar antingen rummet, klickar mig eller ignorerar och vänder allt på mig.

  Någon som känner igen sig? Vet inte vad jag ska göra med denna otroligt infekterade relation….men det är ändå min mamma…
  Anonym kvinna
  29 sep 2021 12:21

 • Hon låter inte så mogen, din mamma. Tänk på henne som om hon vore ett litet barn, det kanske hjälper. Ha inte för höga förväntningar på henne. Se också till att skydda dig själv, genom att inte svara när hon försöker trycka på dina känsliga punkter. Tänk dig att du har bomull i öronen så att du inte kan höra vilka dumheter hon häver ur sig.

  Sök också hjälp. Prata med någon, en kurator t.ex., eller någon annan bra person. Det är en påfrestande situation du beskriver och det kan hjälpa att prata med någon som är van att lyssna och som kan ge dig råd och stöd.
  Annan anonym person
  03 nov 2022 08:49

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.