Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Vill anmäla mamma!

Skriv svar

Till forum

 • Hej! Jag har blivit psykiskt misshandlad av min mamma så länge jag kan minnas, jag får höra dagligen om hur dålig och hopplös jag är. Hon har hotat med att ta självmord flera gånger pga.mig.
  Ifall hon blir arg kan hon ignorera mig eller vara arg i flera dagar. Hon är fortfarande arg för vissa grejer jag gjorde för ca 2 år sen.
  Mamma har en psykiskt sjukdom det är jag 100% säker på men hon vägrar inse det självt utan skyller ALLTID allt på alla andra.
  Jag vill anmäla eller iaf söka hjälp åt mamma men vad skulle då hända? Med mig, mina småsyskon oh framförallt mamma? Mamma skulle aldrig förlåta mig om jag anmälde henne och om jag skulle anmäla henne vill jag aldrig bo i samma hus som henne för vem vet vad hon skulle göra då?
  Jag vill anmäla men jag är för feg, kan någon bara typ förklara vad jag kan göra för mamma får mig att må dåligt och jag orkar inte mer. Tack!
  Anonym tjej
  29 jul 2016 20:39

 • Jag är i samma situation som du, fast jag är faktiskt vuxen och bor inte hemma längre. Men, hade jag varit tonåring så hade jag nog pratat med min skolsköterska tror jag, bett henne om hjälp. Jag tänker att det kan vara en stor grej att göra gå till socialkontoret själv och göra en anmälan. Din skola finns ju till för att du också ska vara trygg, må bra det går ju inte om hon misshandlar dig!

  Gå och prata med din skolsköterska, hon har tystnadsplikt men kan också hjälpa dig att anmäla till socialen så du får stödpersoner/stödfamilj vet en bekant till mig när jag växte om hade en "stödfamilj" som han bodde hos tidvis han verkade tycka att det funkande och att det var skönt att komma bort ibland!
  Plus, att din mamma behöver vård, du gör henne inte en tjänst genom att inte anmäla henne... Jag har själv anmält min mamma, jag skulle faktiskt kunna göra det igen, för att jag vet att hon är svårt psykiskt sjuk, Det är inte friskt att hata och misshandla sitt eget barn, fast man inte gjort något... Då lider man av en känslomässig störning och behöver medicin och vård, annars kommer det där bara bli värre.

  Lycka till!
  Kram!
  M
  02 aug 2016 20:23

 • Nu har jag gjort det! Gör det du med, då får alla ni chans till hjälp!

  <3

  kram
  M
  09 aug 2016 22:35

 • Har oxå blivit utsatt för psykisk misshandel av min mamma , hon har inte varit frisk på många många år (ca16år) . Nu se hon ut som hej kom å hjälp mig , lägenheten ser ut som ja vet inte vad. Himla surt att det tyvärr inte går att tvångsvårda henne!
  jenny
  03 feb 2017 23:50

 • Hej Anonym tjej!

  Jag förstår att du bryr dig mycket om din mamma och dina syskon. Dock låter det som att din mamma inte alls mår bra och i sådana situationer kan det vara svårt att söka hjälp även om man är vuxen.

  Jag tycker du ska vända dig till en vuxen som du litar på, kanske en lärare, skolsköterska eller kurator och berätta om hur du har det hemma. De kan hjälpa dig vidare och även vara ett stöd för dig. Om du inte berättar för någon hur du har det så kan du inte heller få någon hjälp. Det kommer bli jobbigt att berätta, men troligtvis kommer det att göra så att du och dina syskon kan få det bättre. Att berätta för någon innebär inte att du är dum mot din mamma, snarare tvärt om.
  My
  27 mar 2017 12:31

 • Hej,
  Förstår nästan hela din situation. Har själv en pappa som beter sig som jag vet inte vad. Morsan har depression och hennes mamma hr också någon sån där sjukdom. Har du pratat med en kurator? Det hjälpte mej en hel del. Ibland måste man ta risker också. Om du tror att det kommer att hjälpa dig och henne genom att anmäla henne så låter det som en bättre idé än att behöva ta sån skit varje dag. Hoppas du kan lösa dina problem!
  Punk Potatisen
  04 apr 2017 17:15

 • Omg hon är din mamma du kan inte änmala Kennedy får stå ut tills du blir vuxen flyttar hem ifrån eller så lär du dig stänga av allt hon säger och bara följer henne du kan alltid hjälpa henne och om det menas att du blir misshandlad jag har varit i samma situation men jag hjälpte min mamma och nu hon är normal och jag älskar henne hon kommer alltid först när du blir äldre vill du att dina barn ska änmala dig nej du vill ha hjälp men försöker dölja det sä hjälp henne glöm inte hon är din mamma men gör vad du vill men du ångrar dig när du blir äldre
  Hon är din mamma
  30 jun 2017 22:11

 • Hej!
  Min mamma blir sur på mig så fort jag gör minsta fel. Då svär hon åt mig och skriker åt mig. Hon brukar även kalla mig dumma saker som jag tar åt mig ibland och ibland inte. Jag känner att jag vill bara bort från hon. Men jag vet ju såklart inte vart. Hon slår även mig och puttar mig, pappa drar mig alltid i håret eller nyper mig på armen.
  Anonym
  26 jun 2021 14:28

Skriv svar

  

Alla svar granskas innan de publiceras.