Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

mitt i prick!

jag håller fullständigt med. Har en alkoholiserad narcissistisk pappa som jag växt upp med och nu är jag 31 år och har fått två underbara barn. När jag väntade mitt andra barn bad jag min far dra åt helvete och det var ca 9 månader sedan. jag har inte pratat med honom sedan dess och han har inte ens fått träffa sitt andra barnbarn. Det har hela tiden känts så rätt, för jag har börjat fatta att han utnyttjar mig för sin egen vinnings skull och för att må bra. Medan jag å andra sidan bara går omkring och mår skitdåligt eftersom han är helt vriden i huvudet.
Nu har jag börjat tänka om och tänker att om han skulle dö, vilket kan hända snart, så skulle jag må dåligt och få skuldkänslor. Man kan ha en kontakt på ens egna villkor där man inte låter sig utnyttjas. man sätter gränser helt enkelt. det finns ingen enkel lösning på detta problemet.
men har man en egen familj så måste den gå före allt annat. jag vill att mina barn ska få en bra uppväxt. till skillnad från mig själv. man kan vända något dåligt till något bra och positivt.
Splittrad

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]