Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Hej!

Jag är en tjej på 24 år. Har samma problematik som dig gällande känslor. Mitt råd till dig är att lyssna inåt. Det går inte först, men efter en tid går det lättare. Kom ihåg att ibland har du rätt att säga"nej" "jag vet inte" "jag orkar inte mer" "jag behöver hjälp". Bit inte ihop för mycket! Försök lyssna inåt som jag skrev tidigare. Finn kraft i det du känner glädje utav. Du kanske inte vet det längre..Men börja med att tänka"vad gillar jag för mat"..Antagligen ploppar något upp. :)Då kan du när du känner dig lite nere göra den maten. D.v.s du piggar upp dig själv i en tung situation. Eller "vad gillar jag för film"..så ser du den filmen!
Bit för bit går det lättare och bättre..Du kommer mer och mer inse och få reda på vad DU mår bra av. Vad du kan finna kraft och styrka i. :)
Du har en grund i dig själv. Lita på den. Men du kan behöva terapi. Något jag ej prövat själv, om än misslyckade försök, då det kändes fel.(men var inte riktigt terapi iom jag var yngre då, det var mer stödsamtal) Men du kan ge det ett försök! Titta i tel.katalogen och ring o hör dig för vad du kan få för hjälp.
Överdriv gärna lite då du ringer och säg t.ex att du mår otroligt dåligt och att du måste ha hjälp för du tappar kontrollen över allt! Att du känner att du är i stort behov av terpi.
Jag är också rädd för att leva ut mina känslor. Men ta en bit i taget. Skriv ner dina känslor och hur det kan se ut då du föreställer dig att du lever ut dem. Vad är det för slags känslor? Handlar det om ilska, sorg eller kanske hat? Hur ska du ta ut dem på bästa sätt? Hat är kanske inte så bra att ta ut på vemsomhelst. De bör du kanske ta ut i någon sport? Sorg..hur ska du yttrycka den? Kanske genom att låta dig själv lyssna på någon jobbig låt som gör dig ledsen, men som du tillåter dig att vara. För att sedan släppa den känslan och ta nya tag. Eller om du bestämmer dig för att du inte vill göra nått..Sitta stilla och se vad som händer. Om du gråter eller ej och låta dig själv göra det.
Var inte rädd för att fråga om du känner dig osäker på din omgivning.. t.ex "jag förstår inte hur du menar, kan du förklara"..iaf jag har gjort så att jag spelat korkad. PÅ så vis får jag reda på hur min omgivning tänker. Detta är inget smart sätt, men det kan hjälpa lite. Men å andra sidan vissa saker vet jag bara inte. Jag har alltid spelat någon jag inte är. Sitter fast i den rollen än. Men försöker inifrån att bryta mig ut. Ungefär som den här låten"Release me" Om du har hört den? Så känns det för mig.
Kram nu och hoppas jag kan ha varit till hjälp på något sätt.
Release me

Kommentarer till det här inlägget: [Upp en nivå]