Kuling.nu

Mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom

Chatten

Skicka din mailadress till kuling@regionorebrolan om du vill vara med i Chatten. Någon från Kuling är alltid med under kvällen! Du är helt anonym.

Sista tiden har vi haft väldigt få besökare på chatten. Vi tar därför paus med måndagschatten. Är du intresserad av att chatta med andra och med oss på kuling.nu  så maila till kuling@regionorebrolan.se. Vi mailar sedan tillbaka till Dig när vi har tillräckligt stort intresse för att öppna chatten. 

Chatten är bara öppen vissa tider - du hittar alltid tiderna på vår startsida.
Du blir medlem i chatten genom att registrera dig med din e-mail-adress. Klicka på Till chatten så kommer Du in och kan registrera Dig. Du får sedan ett lösenord skickat till Din mail som Du loggar in Dig med. 

På chatten kan Du träffa andra och dela Dina erfarenheter av att ha en förälder med psykisk sjukdom. Du kan få svar på frågor om psykisk sjukdom och annat Du undrar över. Vi brukar ha olika teman som vi chattar kring, vad dagens tema är hittar du inne på chatten.

Det är alltid någon av oss på kuling.nu som är med och chattar. För det mesta är det Katarina eller Jennie. Katarina är arbetsterapeut , Jennie S. är socionom och arbetar som kurator. Vi har båda har en grundläggande psykoterapeututbildning, arbetar i Psykiatrin i Örebro och är bra på att svara på frågor om psykisk ohälsa. Vi jobbar även som stödgruppsledare i grupper för barn och ungdomar till föräldrar med psykisk sjukdom. Vi har träffat många som har en psykiskt sjuk förälder och vet hur det kan vara. Alla chattar sparas för att vi ska kunna gå tillbaka och lära oss av det som skrivits.

Det är viktigt att Du tar del av våra regler så att chatten blir en trevlig mötesplats att "surfa in" på! Vi vill att du skyddar din och andras identitet. På chatten kan du vara säker och anonym. Får vi in något som kan avslöja någons identitet kommer sidan snabbt att bli tom. Avslöjande, kränkande, eller diskriminerande inlägg kommer även de att snabbt försvinna och den som missbrukar sitt medlemskap blir kickad.

Chatten är främst till för unga barn alltså för er under tjugo år. Ni vuxna barn till föräldrar med psykisk sjukdom hänvisar vi till www.gapet.se.

 

Innehåll: Katarina Axelsson

Publicerad: 2020-07-14